Home    E-Shop   Specials   Brand    Stones    Blog   Contact          

 

  Kalevala Koru är ett finskt företag som tillverkar smycken i brons, silver och guld företaget startade 1935. Namnet är hämtat från det finska nationaleposet Kalevala.

Företagets varumärke är gemena "kk" i kalligrafisk stil inskrivna i en cirkel. Vanligen stämplas också "Made in Finland" i versaler in i smyckena.

Företaget är mest känt för den historiskt inspirerade kollektion som man tillverkat under flera decennier. Kollektionen tillverkas främst i brons, men även i mindre skala i silver och guld och bygger på arkeologiska fynd mestadels från 800-talet till 1100-talet. dom orginala smycke fins i national museum i Helsingfors Finland.

Dom flesta smycke från 30-40 talet från Kalevala Koru som jag har köp i Sverige, är sådana smycke som har en historik bakom sig. Några av dessa brons smycke blev utbyt mot en paket smör , när privata Finlandare kom till Sverige under kriget för några dagar, och det var inte ofta det.

Sen fans det Finländare kikade över till Sverige sina barn, dem fick med sig en Kalevala Koru som tack till den Svenska familjen som tog hand om dem , under denna svåra period av Krig i Finland.